miercuri, 1 septembrie 2010

Marea iubire...

Ti-ai putea imagina viata fara dragoste? Ai putea petrece ziua fara sa iti fie dor de cel alaturi de cel care te-ai trezit dimineata? Ai putea vedea existenta ta fara ca el sa iti stearga lacrima din coltul ochiului, sa te stranga strans in brate in fiecare seara sau sa te sarute apasat pe frunte atunci cand se trezeste in miez de noapte?

Tu ai gasit marea dragoste sau inca o mai cauti? Nu cred ca exista pe lumea asta fiinta care sa nu isi doreasca sa fie iubita, sa isi intalneasca marea dragoste, sa vrea sa traiasca o poveste de dragoste incredibila, sa fie indragostita "dramatic".

In momente de disperare in care tristetea si singuratatea ne "scrijelesc" sufletul, ne dorim "un el", care sa ne stranga de mana si sa ne spuna ca totul va fi bine, ca fericirea nu este departe, ca marea dragoste este chiar aici, langa tine.

Iubirea nu este un moft, este sensul vietii tale

Dragostea nu este un moft, este o necesitate, iar de marea dragoste toti avem nevoie, pentru ca inseamna implinire, fericire.

Mihaela are 23 de ani si spune ca si-a cunoscut marea iubirea la mii de kilometri departare, pe internet: "Mika este din Maroc si pot spune ca distanta chiar face ca inima sa bata mai tare. Nu a fost o dragoste 'la prima vedere', ci o iubire care s-a 'asezat' si a devenit mai puternica in timp. Dupa 6 luni, ne-am si vazut fata in fata, pentru ca a venit sa ma ia in Maroc. Mi-a spus ca a fost cucerit cand am spus ca las totul si il urmez oriunde, atat timp cat suntem impreuna. Distanta a fost un liant pentru noi, a facut ca iubirea sa fie mai puternica. Iubirea inseamna fericire. Nu aveam niciun motiv sa nu o urmez, oriunde ar fi fost, chiar si la Polul Nord", imi spune Mihaela, cu zambet larg pe fata, iar langa ea, Mika zambeste si isi strecoara timid mana in mana ei.

Marea iubire a Ancai este fostul ei iubit. "Eu nu mai caut marea iubire pentru ca stiu ca am gasit-o, sunt convinsa de asta. Ne-am despartit de 2 ani, dar sentimentele mele nu s-au schimbat, sunt la fel de reale si puternice. Este o poveste incredibila de iubire, aproape imposibila, dar foarte vie si pulseaza in vene in fiecarea minut al existentei mele. Impreuna vom fi pentru toata viata, iar ceea ce a fost adevarat, mereu se intoarce la tine".

Daca nu ai trait dragostea adevarata, nu ai cum sa intelegi cuvintele Ancai, pentru ca ti se pot parea vorbe goale, lipsite de substanta. Iubirea se simte cu toata fiinta, nu se poate invata, nu se poate mina. Degeaba strangerea de mana este puternica daca nu transmite ceva, daca nu ajunge la inima. Si, de cele mai multe ori, iubirile aproape imposibile sunt cele mai frumoase povesti de dragoste, cele mai mari iubiri, cele care lasa urme adanci in inima si in gand.

"Iubirea iti arata o alta lume, una frumoasa! Marea iubire iti arata cel mai frumos taram, mai frumos decat ai visat vreodata! Marea iubire 'iti da voie' sa nu mai vrei pe nimeni altcineva, sa nu mai simti pe altcineva, decat pe el, singurul care iti poate alina sufletul, singurul care te face sa simti sarutul, caldura mainii care iti sterge lacrimile, care iti mangaie tamplele", imi spune Alina.

Iubirea se simte, nu se invata

Despre iubire s-au scris si se vor scrie multe, dar oare cati au trait, au simtit marea iubire, oare cati o vor simti, cati o vor cauta? "Pentru mine nu exista iubire sau/si fericire; nu m-am nascut pentru a fi fericita, iar marea iubire este ceva care nu exista, este o inventie", sunt niste cuvinte pe care le aud din ce in mai des si care nu fac decat sa adanceasca suferinta celui care le rosteste...

Iubirea adevarata, marea iubire sfideaza timpul, distanta, religia, sfideaza orice obstacol. Marea iubire se cauta toata viata, trebuie numai sa iti doresti cu adevarat, din tot sufletul. Nu poti sta intreaga viata intr-o sala de asteptare, sa astepti, fara a clinti un deget, un tren care sa iti aduca marea iubire, fericirea. "Mai bine cumperi un bilet, alegi drumul, pe care il consideri potrivit, si te aventurezi", acestea erau cuvintele bunicii mele...

Tu ai gasit marea iubire sau inca o mai cauti?

Un comentariu:

Persoane interesate