miercuri, 1 septembrie 2010

5 secrete pentru o viata sanatoasa



1. Incearca sa ai o greutate constanta

Persoanele slabe au o greutate stabila si nu isi fac probleme care este aceasta. Ele nu se cantaresc si nu se masoara zilnic. In casa lor nu vei gasi niciodata un cantar, pentru ca nu au nevoie de el. Ele au incredere in propriul corp si stiu ca asta le asigura o greutate constanta. Sigur ca este usor de zis in cazul in cazul persoanelor a caror greutate nu se modifica usor. Dar greutatea nu li se modifica doar pentru ca nu se gandesc la asta? Grija constanta pentru greutate detemina ca aceasta sa se modifice si sa varieze. Asa se explica cresterile bruste in greutate. Incearca sa nu faci o obsesie din asta si ai sa vezi cum greutatea corpului tau va ramane constanta.

2. Gandeste pozitiv

Persoanele slabe au o atitudine pozitiva, au incredere in ele. Pentru ca nu s-au confruntat niciodata cu problema greutatii ele stiu ca secretului unei vieti fericite consta intr-o atitudine pozitiva. Au o impresie foarte buna despre ele pentru ca nu au permis niciodata celor din jur sa le influenteze. Din aceste motive exista tendinta sa le criticam pentru comporamentul lor permanent pozitiv. Modul in care isi vad corpul se refecta si asupra aceluia in care privesc viata. Incearca sa ai incredere in propriul tau corp si sa gandesti pozitiv. Acest lucru va fi reflectat si asupra atitudinii tale fata de ceilalti.

3. Invata sa intuiesti de ce mananci

Persoanele slabe mananca atunci cand le este foame, dar si din alte motive. Mananca pentru ca stiu ca au nevoie de energie, dar mananca si atunci cand nu le este foame. S-a constatat ca 75% dintre oameni mananca pentru a se simti bine din punct de vedere psihic, 25% din dorinta psihica si doar 10% din motive emotionale. Secretul este sa fii atenta la semnalele pe care ti le transmite corpul si astfel vei sti de ce sa mananci. Se intampla de asemenea sa iti doresti sa mananci doar pentru ca ai avut o zi proasta sau pentru ca ai pofta de ceva dulce. Savureaza momentul fara sa te gandesti la consecinte. Ai grija insa ca momentele de rasfat sa nu fie foarte dese.

4. Invata sa intuiesti ce sa mananci

Persoanele slabe mananca exact ceea ce poftesc. Se pare ca au un simt dezvoltat asupra a ceea ce vor sa manance. Stiu exact ce trebuie sa ofere corpului lor pentru a fi plin de energie chiar daca asta presupune sa piarda o jumatate de zi la cumparaturi. In cazul in care nu au timp au grija sa inlocuiasa mancarea pe care si-o doreau cu ceva asemanator. In timp ce savureaza mancarea ei nu se gandesc neaparat la ea, ci au si alte preocupari. Gandeste-te inainte de a manca ceva si analizeza-ti simturile si dorintele. Ai grija insa si la alimentele interzise.

5. Invata sa intuiesti cat sa mananci

Persoanele slabe stiu exact cat sa manance si stiu exact cand sa se opreasca. De obicei nu termina ce au in farfurie, mai ales atunci cand iau masa intr-un restaurant pentru ca portia este mai mult decat au ei nevoie. Atunci cand mananca acasa stiu exact cat sa isi puna in farfurie pentru ca stiu care este cantitatea necesara de alimente de care are nevoie corpul lor. Astfel de persoane pot nici macar sa nu isi puna in farfurie mancare si doar sa guste pentru ca stiu cand sa se opreasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate